Opiskelijakulttuuri

Insinöörikoulutuksella  on Suomessa pitkät perinteet, tämän myötä myös insinööriopiskelijakulttuuri on ollut pitkään voimissaan. Insinööriopiskelijakulttuuri luo hyvää yhteishenkeä insinööriopiskelijoiden keskuudessa (kaveria ei jätetä), luo verkostoja (kaveri ja ammatillisia), auttaa opiskelijoidfen etujen valvonassa ja niiden edistämisessä.


Ammattikunnan tunnukset


Insinöörilakki

Insinööriammattikunnalla on monia näkyviä tunnuksia. Näkyvin tunnus on insinöörilakki eli tuttavammin "Imppulakki". Imppulakin voit tilata keväällä SAIO ry:n yhteistilauksella, jolloin lakin hinta on hieman halvempi. Lakkiohjesääntö löytyy tämän sivun ala kategoriasta.


Insinöörisormus

Valmistuneille insinööreille on hienompaa hienompi insinöörisormus. Sormuksella on monia eri malleja, jotta varmasti löydät itsellesi juuri sen oikean. Sormusta pidetään vasemman käden keskisormessa.
Valtakunnalliset tapahtumat


Insinööriopiskelijapäivät eli IOP

Vuosittain järjestettävä IOP kokoaa insinööriopiskelijoita ja muidenkin alojen opiskelijouita ympäri Suomea yhteen vuosittain vaihtuvaan kaupunkiin. IOP sai alkunsa vuonna 1992 Raahesta ja on tässä ajassa saanut legendaarisen maineen opiskelijapiireissä. Vuonna 2023 järjestetään 31. IOP, tällä kertaa Rovaniemellä.


Tekniikka ja X

Vuosittainen keksintökilpailu joka järjestetään IOP:n yhteydessä. Vuosittain vaihtuva X luo joka vuosi uusia huimia keksintöjä. Vuosien varrella on nähty mitä upeimpia keksintöjä mm. alkometri joka näyttää maksetun alkoholiveron määrän.


ASTIN

Aloittavien ja aloittavamielisten insinööriopiskelijoiden starttiristeily. Aina syksyn alussa itämerellä.


INSSICOOPER

Alkoholiton vaellusreissu lapin upeissa maisemissa. Järjestetään syksyn alussa, joilloin kelit ovat yleensä aivan mahtavat. Vaelluksen aikana suoriteen erinäisiä tehtäviä rasteilla. Alkoholia nauttineet diskataan tapahtumasta.